De makkelijkste manier om van hangende oogleden af te komen

Als u last heeft van hangende oogleden, kan dit betekenen dat u door uw omgeving ouder en vermoeider wordt geschat dan daadwerkelijk bent. Ze zullen dit niet in uw gezicht toegeven maar uit onderzoek is gebleken dat mensen met hangende oogleden gemiddeld 20% ouder worden geschat dan mensen die een ooglidcorrectie zijn ondergaan. Een ooglidcorrectie duurt gemiddeld 45 minuten, iemand van 55 jaar wordt dus na een behandeling geschat op 44 jaar. Dat is 9 jaar jonger binnen een uur, daar kan geen schoonheidsspecialist tegenop.

Toch zijn veel mensen bang voor een ooglidcorrectie. Die angst is begrijpelijk, er wordt namelijk toch gesneden in het gezicht. De angst is echter niet helemaal terecht. Als u een behandeling ondergaat door een echte plastisch chirurg, is de kans op complicaties minder dan 1%. Let er daarom wel op dat u een behandeling laat uitvoeren bij een kliniek waar echte plastisch chirurgen werken. In Nederland is het namelijk zo dat zelfs een gewone huisarts die zich niet heeft gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, een ooglidcorrectie mag uitvoeren. Hierdoor ziet een groot deel van de plastisch chirurgen elke maand wel iemand voor een herbehandeling omdat de patiënt in eerste instantie een behandeling is ondergaan bij een huisartsenpraktijk.

Een ervaren plastisch chirurg kijkt voor de behandeling eerst wat er allemaal mogelijk is met uw ooglid. Uw wensen en verwachtingen worden met u besproken zodat u een duidelijk beeld heeft van het eindresultaat. Een ooglidcorrectie laat u er niet alleen jaren jonger uitzien, u voelt zich ook jonger en frisser. Als uw ooglid laag hangt, heeft u constant het gevoel dat u deze moet optrekken wat er voor kan zorgen dat u aan het einde van de dag knallende hoofdpijn heeft. Een ooglidcorrectie is dus niet puur cosmetisch maar kan soms medisch noodzakelijk zijn.